10. jan. 2014

Tehnologija s tehnologijo

Mnogi trdijo, da je ključni problem, zaradi katerega je moralo nastati naravovarstvo in varstvo okolja, človekova civilizacija z nebrzdanim razvojem tehnologije. Če je to res, potem se varovanja v praksi lotevamo popolnoma napačno. Namreč, ne moreš s tehnologijo preprečevati tehnoloških zablod.

Drugi trdijo, da je ključni problem, zaradi katerega je moralo nastati naravovarstvo in varstvo okolja, neurejna družba in kar posledično njen čedalje bolj neobvladljiv pravni sitem. To je lahko res. Namreč, ni ga zakona, ki ga ne bi zmogli kršiti. In ni zakona, s katerim bi uzakonili spoštovanje zakonodaje.

In še tisti ostanejo, ki trdijo, da je naravovarstvo in varstvo okolja moralo nastati zaradi naše brezbrižne notranjosti, v kateri pamet ni več razumna, kjer bi hotenja imela le še več in več, in kjer čustva burno nihajo od vzhičenja do obupa in nazaj. Pokvarjene pameti ni mogoče zdraviti z isto pametjo.

Hm. Tudi človek, ki uniči podjetje ali sočloveka, ali naravo, ali karkoli - tudi ta nikakor ne more biti poklican k reševanju.

Soli je zadosti le za ščepec.

http://idejalist.blogspot.com/2013/07/kaj-pa-ce-res-ne-znajo.html