10. apr. 2014

Sirotišnica Start-up-ov

Ste tudi drugi zasledili povečanje količine pisanja o uspehih mladih z inovacijami? Pravo čudo, prave zvezde na črno-temnem nebu slovenske deželice. Ja. To so tako imenovani Start-up, začetna sredstva, ali (nekoliko vugarno, a pogosto resnično v drugem pomenu besede) tudi zagonska sredstva.

Nič narobe, ko gre za študente in mladino. Problemi zagonskega časa in sredstev se pojavijo in potencirajo pri odraslih ljudeh, pri ljudeh, ki bi morali biti v celoti odgovorni za svoje delo od trenutka, ko ga nastopijo. Tako pa se različni odrasli tipi in tipke menjajo na stalnih start-up-ih, in ko jim ne uspe, enostavno gredo. Brez posledic za seboj pustijo ne-odgovor-jena vprašanja. Verjetno jih čaka rezervirano prejšnje delovno mesto, ali start-up v naslednjem podjetju ali ustanovi. Povrh vsega žal mnogih idej ne moreš niti od daleč primerjati z izvirnostjo mladine. je preveč misliti, da je govorjenje o uspešnosti start-upov sploh le poskus opravičevanja neuspelih brezidejnih start-upov neke druge generacije?

Si lahko predstavljate starša, recimo bolj mamo, ki bi imela vsako leto enega start-up otroka? In ga potem zapustila, češ, ni uspelo, ni mi šlo, okoliščine niso omogočale ...? Si lahko predstavljate take otroke iz vseh teh stat-up projektov?

Mar Slovenija postaja sirotišnica start-upov?

http://idejalist.blogspot.com/2014/03/mladinska-reprezentanca.html